Wai Wong nieuwe assistent-trainer TeamNL Handbalheren

Wai Wong nieuwe assistent-trainer TeamNL Handbalheren

Wai Wong wordt assistent-trainer van de TeamNL Handbalheren. Hij is door de nieuwe bondscoach Staffan Olsson opgenomen in zijn staf. Olsson werd op 2 augustus aangesteld als hoofdcoach.  

Na jarenlang met Green Park/Handbal Aalsmeer op het hoogste niveau te hebben gehandbald, drie jaar actief te zijn geweest in Duitsland en vijfentwintig interlands te hebben gespeeld besloot Wong in 2018 te stoppen als speler. Hij heeft meerdere jaren verschillende jeugdteams gecoacht bij Aalsmeer en sinds 2018 is hij assistent-trainer van het eerste team dat uitkomt in de BENE-League. Onder leiding van hoofdcoach Bert Bouwer en met Wong als zijn assistent in dienst kroonde Aalsmeer zich de afgelopen drie jaar tot landskampioen.  

Wong kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik heb er heel veel zin in. Samenwerken met een zeer ervaren coach waar ik veel van kan leren en met een hele goede spelersgroep, daar kijk ik naar uit. Ze spelen snel handbal met veel variatie en dat sluit goed aan bij hoe ik over handbal denk. Vanuit tactisch oogpunt wil ik het team met name in aanvallend opzicht verder helpen, daar ligt mijn kracht”, vertelt Wong enthousiast.

Wong volgt Edwin Kippers op. Het NHV bedankt Edwin voor zijn inzet als assistent-trainer van de TeamNL Handbalheren.

Foto: Kick Spaargaren