Staffan Olsson maakt selectie stageperiode maart bekend

Staffan Olsson maakt selectie stageperiode maart bekend

Bondscoach Staffan Olsson heeft achttien spelers opgenomen in de spelersgroep voor de trainingsstage die in maart gehouden wordt, ook trainen er drie nieuwe spelers mee met de TeamNL Handbalheren. Tijdens de trainingsstage wordt er naast de trainingen vriendschappelijk gespeeld tussen de TeamNL Handbalheren en Tsjechië. Het oefenduel wordt op vrijdag 15 maart om 19.30 uur in Topsportcentrum Almere gespeeld.  

Door het behalen van de Main Round op het afgelopen Europees kampioenschap, zijn de Oranjeheren de eerste kwalificatieronde voor het WK2025 vrij. De staf van Nederland grijpt deze interlandweek aan om een trainingsstage te organiseren met daarin een oefenwedstrijd tegen Tsjechië. De kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Tsjechië begint op donderdag 15 februari om 10.00 uur. Tickets voor het duel zijn hier te koop. 

EK 2024
De oranjemannen eindigden het Europees kampioenschap op een twaalfde plaats. Na twee overwinningen in de poulefase tegen Georgië en Bosnië en Herzegovina, werd er nipt verloren van Zweden (29-28). In de laatste poulewedstrijd tegen Zweden liep cirkelloper Samir Benghanem een zware knieblessure op. In de Main Round werd drie keer verloren van Denemarken, Noorwegen en Slovenië, waar ook jongeling Thomas Houtepen met een zware knieblessure het veld verliet. Het laatste duel op het EK eindigde in een gelijkspel tegen Portugal: 33-33.

Trainingsgroep
Vanuit de HandbalAcademie trainen Marek Skwarczynski en Anes Devedzic (beiden Oosting E&O/Hurry Up) mee met de A-ploeg. Daarnaast neemt ook de Deense keeper, met Nederlandse ouders, Mathias René Rex Dorgelo deel aan de trainingsstage. De 21-jarige doelman komt in de Deense competitie uit voor GOG Håndbold.


Selectie trainingsstage TeamNL Handbalheren:
               

1Dani Baijens    Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2Niko Blaauw    VfL Lübeck-Schwartau (GER)
3Tim ClaessensAchilles Bocholt (BEL)
4Kaj GeenenVfL Lübeck-Schwartau (GER)
5Martijn KleijkersKEMBIT-LIONS
6Lars Kooij        TV Emsdetten (GER)
7Evan de LangeKRAS/Volendam
8Bart RavensbergenFrisch Auf! Göppingen (GER)
9Bobby SchagenTBV Lemgo (GER)
10Robin SchoenakerSporting Pelt (BEL)
11Alec SmitSønderjyskE Håndbold (DEN)
12Jorn SmitsLemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
13Ivar Stavast     HC ElbFlorenz Dresden (GER)
14Luc Steins       Paris Saint-Germain Handball (FRA)
15Rutger ten VeldeTuS N-Lübbecke (GER)
16Niels Versteijnen         TBV Lemgo (GER)
17Arjan VersteijnenHerpertz/Bevo HC
18Janik van ZundertHerpertz/Bevo HC