Staffan Olsson nieuwe bondscoach TeamNL Handbalheren

Staffan Olsson nieuwe bondscoach TeamNL Handbalheren

Staffan Olsson is per 1 september aangesteld als bondscoach van de TeamNL Handbalheren. De Zweed heeft een tweejarig contract getekend. De nieuwe hoofdcoach staat halverwege oktober voor het eerst aan het roer van de ploeg tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België.

Olsson is een zeer ervaren coach. Hij won een zilveren medaille als bondscoach van de Zweedse handballers op de Olympische Spelen van 2012. Van 2008 t/m 2016 coachte hij de Zweedse ploeg.

Ook als clubcoach boekte de 58-jarige Olsson veel successen. Met het Zweedse Hammarby won hij drie titels tussen 2005 en 2011. Van 2015 t/m 2018 stond hij aan het roer van het Franse PSG. Daarmee veroverde hij meerde keren het landskampioenschap en de Franse beker. Met PSG was hij ook succesvol in de Champions League, Olsson behaalde een tweede (2017) en een derde (2018) plaats in de grootste Europese competitie. Momenteel is Staffan Olsson als consultant betrokken bij verschillende Zweedse clubs.

Als speler kwam Olsson 357 keer uit voor het nationale team en speelde hij bij diverse Zweedse en Duitse clubs. Met het nationale team won hij als speler drie keer een zilveren medaille op de Olympische Spelen.

“Ik kijk er erg naar uit om de Nederlandse Handbalheren te gaan coachen. Het is een interessante uitdaging om het team te ontwikkelen en kennis te maken met het Nederlandse handbal. Het zal leuk en inspirerend zijn om een team dat aantrekkelijk handbal speelt te trainen en te coachen”, vertelt Staffan Olsson enthousiast.

“Na een boeiend en intensief sollicitatieproces met een aantal zeer interessante kandidaten, zijn wij ontzettend blij dat wij de samenwerking aangaan met Staffan Olsson als onze nieuwe bondscoach. Staffan is een ontzettend enthousiaste en ervaren coach. Hij heeft ook als bondscoach ervaring met het verder bouwen aan Talentontwikkeling. We zijn dan ook erg trots dat we iemand van zijn kaliber aan hebben kunnen stellen als onze nieuwe bondscoach. We hebben er alle vertrouwen in dat Staffan het Nederlandse Herenhandbal verder gaat brengen voor nu en in de toekomst en kijken uit naar een succesvolle samenwerking”, aldus technisch directeur Serge Rink.

Aanvoerder Bobby Schagen kijkt uit naar de samenwerking. “Het is een eer dat een grote naam als Staffan Olsson graag met ons wil werken. We willen een volgende stap zetten in onze ontwikkeling en we denken dat Staffan met zijn ervaring daarbij kan helpen.”