Staffan Olsson maakt definitieve selectie slot EK-kwalificatie bekend

Staffan Olsson maakt definitieve selectie slot EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbalheren melden zich eind april voor het slot van de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson neemt het, in het kwalificatietraject voor het EK2024, op tegen België en Griekenland. Olsson heeft 18 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie.

Op woensdag 26 april staat de uitwedstrijd tegen België op het programma. Om 20:10 uur klinkt het beginsignaal in Hasselt. Vier dagen later, op zondag 30 april wordt de kwalificatiereeks afgesloten met een duel tegen Griekenland. Het Topsportcentrum Almere vormt om 18:00 uur het strijdtoneel.

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK2024 begonnen met een nipte overwinning op België. In eigen land werden de Zuiderburen na een spannende slotfase verslagen met 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28. In maart deed Nederland uitstekende zaken door in totaal drie punten te pakken tegen topland Kroatië. De eerste wedstrijd werd met 32-27 gewonnen. Het tweede treffen leverde een gelijkspel op: 25-25.

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

 NaamClub
1Dani BaijensHandball Sport Verein Hamburg (GER)
2Samir BenghanemGreen Park/Handbal Aalsmeer
3Thomas HoutepenTBV Lemgo (GER)
4Tom JansenVFL Gummersbach (GER)
5Lars KooijASV Hamm-Westfalen (GER)
6Evert KooijmanKRAS/Volendam
7Evan de LangeKRAS/Volendam
8Bart RavensbergenHSG Nordhorn-Lingen (GER)
9Bobby SchagenTBV Lemgo (GER)
10Robin SchoenakerSporting Pelt (BEL)
11Jorn SmitsLemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
12Kay SmitsSC Magdeburg (GER)
13Ivar StavastHC ElbFlorenz Dresden (GER)
14Luc SteinsParis Saint-Germain Handball (FRA)
15Rutger ten VeldeTuS N-Lübbecke (GER)
16Arjan VersteijnenHerpertz/Bevo HC
17Niels VersteijnenTBV Lemgo (GER)
18Donny VinkGreen Park/Handbal Aalsmeer