Staffan Olsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

Staffan Olsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbalheren melden zich in maart voor het vervolg van de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson neemt het in een tweeluik op tegen Kroatië. Olsson heeft 23 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie. Jeromy van der Ban, Evan de Lange en Ids Eussen trainen alleen mee op zondag en maandag. Tijdens de interlandweek wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar 16 spelers.

Nederland neemt het op 8 maart voor het eerst op tegen Kroatië. Om 19:30 uur klinkt het beginsignaal in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Kaarten voor de thuiswedstrijd zijn te koop via de ticketshop. Op 12 maart treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Ditmaal om 17:15 uur in het Kroatische Osijek.

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK2024 begonnen met een nipte overwinning op België. In eigen land werden de Zuiderburen na een spannende slotfase verslagen met 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28. De meest recente ontmoeting met Kroatië dateert uit 26 januari 2022. Op het EK hielden beide landen elkaar in evenwicht (28-28).

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

 NaamClub
1Dani BaijensHandball Sport Verein Hamburg (GER)
2Jeromy van der BanGreen Park/Handbal Aalsmeer
3Samir BenghanemGreen Park/Handbal Aalsmeer
4Ids EussenKEMBIT-LIONS
5Kaj GeenenHerpertz/Bevo HC
6Thomas HoutepenTBV Lemgo (GER)
7Tom JansenVFL Gummersbach (GER)
8René de KnegtGreen Park/Handbal Aalsmeer
9Lars KooijASV Hamm-Westfalen (GER)
10Evert KooijmanKRAS/Volendam
11Evan de LangeKRAS/Volendam
12Bart RavensbergenHSG Nordhorn-Lingen (GER)
13Bobby SchagenTBV Lemgo (GER)
14Rob SchmeitsKEMBIT-LIONS
15Robin SchoenakerSporting Pelt (BEL)
16Jorn SmitsLemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
17Kay SmitsSC Magdeburg (GER)
18Ivar StavastHC ElbFlorenz Dresden (GER)
19Luc SteinsParis Saint-Germain Handball (FRA)
20Rutger ten VeldeTuS N-Lübbecke (GER)
21Arjan VersteijnenHerpertz/Bevo HC
22Niels VersteijnenTBV Lemgo (GER)
23Donny VinkGreen Park/Handbal Aalsmeer