Richardsson stopt als bondscoach van de TeamNL Handbalheren

Richardsson stopt als bondscoach van de TeamNL Handbalheren

Erlingur Richardsson stopt als bondscoach van de TeamNL Handbalheren. Het Nederlands Handbal Verbond en de IJslandse coach hebben na evaluatie geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. 

De afgelopen maanden is er uitgebreid geëvalueerd met de verschillende stakeholders. Dit heeft ertoe geleid dat het NHV en Erlingur Richardsson de samenwerking beëindigen. Het NHV kijkt terug op een succesvolle en prettige samenwerking en bedankt Erlingur Richardsson voor zijn bijdrage aan de Nederlandse handbalsport.

Richardsson werd in oktober 2017 aangesteld als bondscoach. Onder zijn leiding groeiden de TeamNL Handbalheren uit naar een ploeg om rekening mee te houden. In 2020 werd deze opmars beloond met plaatsing voor het EK. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat Nederland deelnam aan het Europees kampioenschap. Afgelopen januari wist de ploeg opnieuw historie te schrijven door de Main Round op het EK te halen en uiteindelijk knap tiende van Europa te worden. In april was kwalificatie voor het wereldkampioenschap dichtbij. In de WK play-off bleek Portugal over twee wedstrijden net te sterk.

“Erlingur Richardsson heeft ontzettend mooie successen behaald met de ploeg. Het team heeft zich onder zijn leiding sterk ontwikkeld. Daar zijn we hem uiteraard zeer dankbaar voor. Na de evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuw fase. Wij willen Erlingur nogmaals hartelijk danken en uiteraard heel veel succes wensen in het vervolg van zijn carrière. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach wordt gestart”, vertelt Serge Rink, technisch directeur.