Oranjeheren verliezen tweede oefenwedstrijd van Polen B met 28-32

Het is het Nederlands Herenteam niet gelukt om voor de tweede keer te winnen van Polen B. Na de winstpartij gisteren bleek de Poolse ploeg vandaag met 28-32 te sterk. De Oranjeheren spelen deze week vier oefenwedstrijden in voorbereiding op het EK 2020. Vrijdag neemt de formatie het op in en tegen Slovenië. Zondag wacht de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk.

Limburger Luc Steins opende de score met een mooie passeerbeweging. Polen prikte raak vanaf de penaltystreep. Ephrahim Jerry liep in de eerste tien minuten tweemaal tegen een tijdstraf aan. Hierdoor stond Oranje lange tijd met een man minder op het veld. Polen wist de overtal situatie een aantal keer makkelijk uit te spelen en pakte het initiatief in de wedstrijd: 4-6.

Toen de Oranjeheren weer compleet waren konden ze hun kracht in de aanval tonen. Na een prachtig opgebouwde aanval was Alec Smit het eindstation. Net als gisteren wist hij feilloos het net te vinden en de stand op gelijke hoogte te brengen.

Er kwam wat roest in de aanvalsmachine, foute passes, gemiste kansen en de kwaliteiten van de Poolse ploeg zorgden ervoor dat Polen drie keer op rij kon scoren: 6-9. Voor de volle tribunes in Panningen was Oranje niet van plan om de tegenstander verder uit te laten lopen. Via Alec Smit en Luc Steins kwam Oranje terug tot 8-9, maar de Polen bleven effectiever met de kansen omgaan. Tijd voor bondscoach Erlingur Richardsson om naar een time-out te grijpen bij een stand van 8-11.

Iso Sluijters deed meteen wat van hem verwacht kan worden: scoren met een mooi afstandsschot. Tim Remer vond het net vanaf de cirkel. Met een schot in de kruising tekende de Poolse uitblinker Maciej Zarzycki voor 10-12. Het lukte Nederland niet om dichterbij te komen voor de rust. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 14-16.

Nederland kwam scherp uit de startblokken in de tweede helft. Na prachtig uitgespeelde aanvallen trokken Tim Remer op de linkerhoek en Alec Smit op de rechterhoek de stand gelijk. De dekking van Oranje stond beter en keeper Bart Ravensbergen had een paar goede reddingen in huis.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht van 16-16 tot 23-23. Het was de vraag wie het initiatief in de wedstrijd ging pakken. Het antwoord bleek Polen B te zijn. Ze scoorden vijf keer op rij. Jeffrey Boomhouwer en jongeling Niels Versteijnen verkleinden de achterstand naar drie goals. Nederland was slordig in de aanval en kon in de dekking niet voorkomen dat Polen bleef scoren. De eindstand werd bepaald op 28-32, nadat Versteijnen snoeihard uithaalde in de slot seconden.