Nederlands Herenteam verliest derde wedstrijd in Yellow Cup

Nederlands Herenteam verliest derde wedstrijd in Yellow Cup

De Oranjeheren hebben de laatste wedstrijd op de Yellow Cup verloren van Zwitserland. Tegen het thuisland verloor de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson met 31-27 (ruststand 16-13). De Yellow Cup was het laatste voorbereidingstoernooi op het Europees Kampioenschap dat op 9 januari van start gaat. Begin deze week wordt de definitieve EK-selectie van 16 spelers bekendgemaakt.

Het Nederlands team begon goed aan de wedstrijd. De Oranjeheren kwamen in 15e minuut door een doelpunt van Bobby Schagen voor het eerst op voorsprong van 5-6. Door doelpunten van Kay Smits (2) en Ephrahim Jerry (1) nam Nederland leiding in de wedstrijd met 7-10. Zwitserland kwam weer terug in de wedstrijd en ging rusten met een stand van 16-13. De hele tweede helft behield Zwitserland de voorsprong op Nederland. Aan Nederlandse kant was Kay Smits met 12 doelpunten de topscorer van de wedstrijd.

De Oranjeheren reizen vanuit Zwitserland door naar Noorwegen waar ze hun eerste EK uit de historie gaan spelen. Het EK wordt van 9 tot en met 26 januari voor de veertiende keer gehouden en zal voor de eerste maal worden georganiseerd door drie landen, Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. Met 24 deelnemende teams zal dit het grootste EK ooit zijn. De speelplaatsen zijn Göteborg (voorronde), Malmö (voorronde en hoofdronde) en Stockholm (finaleweekend in Tele2 Arena met 35.000 toeschouwers) in Zweden; Graz (voorronde) en Wenen (voorronde en hoofdronde) in Oostenrijk en Trondheim (twee voorrondegroepen) in Noorwegen. Alleen de nummers één en twee van elke poule gaan naar de hoofdronde.

Oranje is ingedeeld in poule C samen met Duitsland, Letland en Spanje. De poulewedstrijden worden gespeeld in Tronheim. Ze nemen het 9 januari in de eerste wedstrijd op tegen Duitsland. 11 januari staat de wedstrijd tegen Letland op het programma. Op 13 januari volgt de laatste poulewedstrijd tegen regerend Europees Kampioen Spanje. Alleen de nummers één en twee van elke poule gaan naar de hoofdronde.

Wedstrijdschema Nederland EK:

9 januari 18:15 uur: Duitsland – Nederland
11 januari 16:00 uur: Letland – Nederland
13 januari 20:30 uur: Nederland – Spanje

Selectie:
Gerrie Eijlers, Bart Ravensbergen, Jasper Adams, Dani Baijens, Samir Benghanem (1), Jeffrey Boomhouwer (4), Ephrahim Jerry (2), Evert Kooijman, Toon Leenders (1), Fabian van Olphen, Tim Remer, Bobby Schagen (5), Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Alec Smit, Kay Smits (12), Ivo Steins, Luc Steins (2), Rutger ten Velde, Niels Versteijnen.