Loting kwalificatie EK2024 voor TeamNL Handbalheren bekend

Loting kwalificatie EK2024 voor TeamNL Handbalheren bekend

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson kan zich voor de derde keer in de geschiedenis plaatsen voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf, Berlijn, Hamburg, Mannheim, München en Keulen. De Oranjeheren waren, mede door de tiende plaats op het EK afgelopen januari, bij de loting ingedeeld in pot twee.

De loting voor de kwalificatie van het EK Heren 2024:
Groep 1: Portugal, Noord-Macedonië, Turkije, Luxemburg
Groep 2: Noorwegen, Servië, Slowakije, Finland
Groep 3: IJsland, Tsjechië, Israël, Estland
Groep 4: Oostenrijk, Oekraïne, Roemenië, Faeröer Eilanden
Groep 5: Kroatië, Nederland, Griekenland, België
Groep 6: Hongarije, Zwitserland, Litouwen, Georgië
Groep 7: Slovenië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kosovo
Groep 8: Frankrijk, Polen, Letland, Italië

De kwalificatiefase voor het toernooi wordt gespeeld met acht groepen van vier teams. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Het organiserende land, Duitsland, en de medaillewinnaars van het EK 2022 (Zweden, Spanje en Denemarken) zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

De EK-kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in verschillende ronden, de eerste ronde begint in oktober. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Het exacte wedstrijdschema wordt later bekendgemaakt.