Koop je kaarten voor de EK kwalificatie van de Oranjeheren

Koop je kaarten voor de EK kwalificatie van de Oranjeheren

De kaartverkoop van de eerste EK kwalificatiewedstrijd is gestart. Op donderdag 25 oktober nemen de Oranjemannen het om 19.30 uur in FitlandXL in Sittard op tegen Estland. 

Het Nederlands Herenteam is bij de kwalificatie voor het EK 2020 ingedeeld in een groep met Slovenië, Letland en Estland. Dit wees de loting uit in het Noorse Trondheim. De nummer één en twee uit de groep plaatst zich voor het Europees Kampioenschap dat van 10 tot en met 26 januari 2020 wordt gehouden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het EK.

“De loting had slechter gekund”, vertelt bondscoach Erlingur Richardsson. “Toch is het moeilijk te voorspellen. Letland heeft een aantal goede spelers met veel ervaring. Estland zit in dezelfde fase als wij. Ook zij bouwen met een jong team naar de toekomst. Slovenië is de grote favoriet in de poule”. Slovenië pakte op het laatste WK in Frankrijk een bronzen medaille.

“Het zullen lastige wedstrijden worden en we zullen moeten vechten om ons te kwalificeren, maar de spelers, staff en de bond zijn erg gemotiveerd om het eindtoernooi te halen”, vertelt de bondscoach. Nederland heeft zich nog nooit geplaatst voor een Europees Kampioenschap. De laatste keer dat het Nederlands Herenteam in actie kwam op een eindtoernooi was tijdens het WK in 1961 in West-Duitsland. 

Wil jij onze mannen toejuichen in de strijd om een ticket voor het EK? Koop dan hier je kaartjes!