Iso Sluijters mag na Coronabesmetting in actie komen op EK

Iso Sluijters mag na Coronabesmetting in actie komen op EK

De CT-waarden van Iso Sluijters laten het toe om in actie te komen tegen Kroatië op woensdagavond (18:00). Hij heeft zes dagen in isolatie gezeten nadat hij op donderdag 20 januari positief testte op Corona. Er zijn geen nieuwe positieve testen onder de spelers van de TeamNL Handbalheren op het EK. Dat wees zowel de PCR-test van gisteren als de sneltest deze ochtend uit.

Het is nog niet bekend of Jeffrey Boomhouwer zich bij de ploeg kan aansluiten voor de wedstrijd tegen Kroatië van vanavond. Hij dient deze ochtend een extra PCR-test te doen om uitsluitsel te geven.

Vanwege eerdere besmettingen zitten Jeffrey Boomhouwer, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde, Kay Smits, Jasper Adams, Samir Benghanem, keeperstrainer Gerrie Eijlers, bondscoach Erlingur Richardsson de fysiotherapeut en de media manager ook nog in isolatie.

Vandaag staat de laatste wedstrijd in de Main Round op het EK op het programma. Dan is Kroatië om 18:00 uur de tegenstander. De TeamNL Handbalheren verloren in de Main Round van Olympisch kampioen Frankrijk en Wereldkampioen Denemarken. Er werd gewonnen van Montenegro. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson maakt nog kans op de derde plaats in de Main Round. Wanneer Montenegro eerder op de dag wint van IJsland en Nederland zelf wint van Kroatië gaat doelsaldo de derde plek bepalen. Wanneer deze plaats wordt behaald speelt de ploeg vrijdag 28 januari om plek 5/6 op het EK.

Foto: Uros Hocevar/kolektiffimages