Houtepen niet meer inzetbaar op het EK vanwege kruisbandblessure

Houtepen niet meer inzetbaar op het EK vanwege kruisbandblessure

Thomas Houtepen komt niet meer in actie op het EK in Duitsland. Tijdens de wedstrijd gisteren tegen Denemarken is de 21-jarige speler geblesseerd geraakt aan zijn linkerknie. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Bondscoach Staffan Olsson roept voorlopig geen vervanger op.

Het jonge talent, spelend voor TBV Lemgo, was uitstekend op dreef tegen regerend wereldkampioen Denemarken. Hij scoorde drie keer en veroverde een zevenmeter. Toen hij topkeeper Landin verschalkte met een prachtige draaibal ging het mis. Bij zijn landing liep hij de zware knieblessure op.

De blessure van Houtepen is de volgende klap voor het Nederlands team. Twee dagen geleden verloor de formatie van bondscoach Staffan Olsson de ervaren kracht Samir Benghanem. De cirkelloper kreeg dezelfde diagnose: een gescheurde kruisband. Nederland moet weer snel schakelen. Morgen speelt het team om 18:00 uur tegen Noorwegen. De drie wedstrijden die volgen in de Main Round zijn van cruciaal belang om kwalificatie voor het OKT af te dwingen.

Speelschema Main Round
Woensdag 17 januari, 18:00 uur Denemarken-Nederland 39-27
Vrijdag 19 januari, 18:00 uur Noorwegen-Nederland
Zondag 21 januari, 15:30 uur Slovenië-Nederland
Dinsdag 23 januari, 15:30 uur Nederland-Portugal

Foto: EHF/Kolektiff