EK-kwalificatiewedstrijd Oranjeheren tegen Polen afgelast

EK-kwalificatiewedstrijd Oranjeheren tegen Polen afgelast

De EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Herenteam tegen Polen op zondag 8 november is afgelast en wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum. De wedstrijd zou gespeeld worden in het Poolse Plock. De reden voor de afgelasting is de verplichte quarantaine voor spelers en staf bij thuiskomst.

De EHF heeft vooraf aangegeven teams niet te verplichten om in strikte quarantaine te gaan noch voor noch na de wedstrijd. Zij achten het niet haalbaar voor de spelers en hun clubs.

Op woensdag 4 november staat de thuiswedstrijd tegen Turkije wel op het programma. Om 20:00 uur klinkt het beginsignaal in een leeg Topsportcentrum Almere. De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, maar is wel live te volgen via HandbalNL.tv.

Het Nederlands Herenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Hongarije en Slowakije ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK 2022 (13 tot en met 30 januari 2022).

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.