EK-kwalificatie poule Oranjeheren bekend

EK-kwalificatie poule Oranjeheren bekend

Het Nederlands Herenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Hongarije en Slowakije ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK 2022 (13 tot en met 30 januari 2022). De EK-kwalificatiewedstrijden starten in de eerste week van november en eindigen op zondag 2 mei 2021.

De Oranjeheren kwalificeerden zich in juni 2019 voor het eerst in de geschiedenis voor een Europees Kampioenschap. In Noorwegen eindigden de heren op de 17e plaats na winst op Letland en verlies tegen Duitsland en Spanje.

Slovenië eindigde tijdens het EK 2020 op de 4e plaats. Tijdens de kwalificaties voor het EK 2020 waren Slovenië en Nederland ook elkaars tegenstander, Slovenië wist er twee keer nipt met de winst vandoor te gaan. Polen eindigde op het afgelopen EK op de 22e plaats. Turkije deed nog nooit mee aan een Europees Kampioenschap.

De loting voor de EK-kwalificatie van het EK 2022
Groep 1:
Frankrijk, Servië, België, Griekenland
Groep 2: Duitsland, Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Estland
Groep 3: Tsjechië, Rusland, Oekraïne, Faeröer
Groep 4:
IJsland, Portugal, Litouwen, Israël
Groep 5:
Slovenië, Nederland, Polen, Turkije
Groep 6: Noorwegen, Wit Rusland, Letland, Italië
Groep 7: Denemarken, Noord Macedonië, Zwitserland, Finland
Groep 8: Zweden, Montenegro, Roemenië, Kosovo

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.