Drie positieve Coronatests op het EK bij de TeamNL Handbalheren

Drie positieve Coronatests op het EK bij de TeamNL Handbalheren

Op het Europees kampioenschap zijn drie spelers van de TeamNL Handbalheren positief getest op het Coronavirus. De rest van de ploeg testte negatief en kan vanavond in actie komen tijdens het allesbeslissende duel tegen Portugal voor een plek in de Main Round. Niko Blaauw, die eerder als reserve op de tribune zat, is toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Voor het duel tegen Portugal om 20:30 uur is het niet haalbaar om vervanging op te roepen. 

Tijdens de testronde van maandag 17 januari zijn Robin Schoenaker en Jeffrey Boomhouwer positief getest op het Coronavirus. De hertest op dinsdag 18 januari gaf hetzelfde resultaat. Beide spelers vertonen geen symptomen en zijn in isolatie geplaatst.

Vorige week, op maandag 10 januari, werd bij terugkomst uit Zweden een positieve uitslag bij Florent Bourget geconstateerd. Hij testte maandag 17 januari negatief en reisde vervolgens af naar Hongarije. Bij aankomst in Boedapest kreeg hij, ondanks zijn eerdere negatieve test, toch een positief resultaat terug. Ook Florent Bourget zit in isolatie en vertoont geen symptomen.

Selectie:

NaamClub
1. Jasper AdamsKembit/LIONS
2. Dani BaijensASV Hamm-Westfalen (GER)
3. Samir BenghanemGreen Park/Aalsmeer
4. Niko BlaauwTBV Lemgo (GER)
5. Tom JansenTV Grosswallstadt (GER)
6.Bart RavensbergenHSG Nordhorn-Lingen (GER)
7. Bobby SchagenTBV Lemgo (GER)
8. Dennis SchellekensKRAS/Volendam
9. Iso SluijtersGC Amicitia Zürich (SUI)
10. Alec SmitSønderjyskE Håndbold (DEN)
11. Kay SmitsSC Magdeburg (GER)
12. Ivar StavastHC Elbflorenz Dresden (GER)
13. Ivo SteinsKembit/LIONS
14. Luc SteinsParis Saint-Germain Handball (FRA)
15. Rutger ten VeldeTuS Ferndorf (GER)