Bondscoach Staffan Olsson verlengt contract tot september 2026

Bondscoach Staffan Olsson verlengt contract tot september 2026

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft het contract met bondscoach Staffan Olsson verlengd. Het contract van de Zweedse coach liep tot september 2024 en is vroegtijdig met twee jaar verlengd. Hij staat nu tot september 2026 aan het roer van de TeamNL Handbalheren.  

Technisch directeur van het NHV, Jeroen Bijl, is zeer tevreden met de nieuwe overeenkomst: “Met deze verlenging waarborgen wij de continuïteit van het team. Staffan Olsson weet met zijn staat van dienst wat er nodig is om de wereldtop te bereiken. Gezien zijn internationale ervaring als trainer en speler is hij de aangewezen man om de ploeg de komende jaren naar de top te leiden.”

Staffan Olsson, die sinds september 2022 in dienst van de bond is, is verheugd met zijn contractverlenging: “Ik heb een heel mooi eerste jaar gehad met de ploeg en kijk er erg naar uit om de komende jaren de samenwerking met de bond en het team voor te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we dichter naar de top kunnen groeien. Het is een ontzettend leuke groep en ik ben blij met de bond en de staff”, zegt Olsson opgetogen.

Het doel voor de toekomst is duidelijk: “We willen aan elk eindtoernooi deelnemen. Voor de ontwikkeling van het team is het belangrijk dat ze ervaring opdoen op grote toernooien en oefenwedstrijden spelen op hoog niveau, zoals in de Golden League. We hebben als team al veel ontwikkeling doorgemaakt en hebben een goed WK en EK-kwalificatiereeks gespeeld. Om dichter bij de toplanden te komen, zullen de volgende stappen steeds moeilijker worden. We kunnen het topteams al heel moeilijk maken, maar moeten nog één à twee stappen zetten naar de absolute top en stabieler presteren op een hoger niveau.”

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson heeft onder zijn leiding mooie resultaten geboekt. In januari namen de TeamNL Handbalheren voor het eerst sinds 1961 deel aan het WK. Na sterke wedstrijden in de poulefase werd Nederland vierde in de Main Round. Dat resulteerde in de veertiende plaats op de eindrangschikking. In de kwalificatiereeks voor het EK 2024 in Duitsland werd Nederland voor het eerst poulewinnaar. Er werd gewonnen en gelijk gespeeld tegen Kroatië, het team was tweemaal te sterk voor België en boekte winst en verlies tegen Griekenland.

De TeamNL Handbalheren komen begin januari weer in actie. Ze spelen in de Golden League tegen Noorwegen, Denemarken en Egypte tijdens hun EK-voorbereiding. Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales). Aan het eindtoernooi nemen 24 landen deel. Nederland heeft zich voor de derde keer in de geschiedenis gekwalificeerd voor het EK.