Bondscoach Erlingur Richardsson verlengt contract t/m juni 2022

Bondscoach Erlingur Richardsson verlengt contract t/m juni 2022

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft het contract met bondscoach Erlingur Richardsson verlengd. Het contract loopt nu tot en met juni 2022. De IJslander is sinds oktober 2017 bondscoach van het Nederlands Herenteam.

Interim Technisch Directeur Monique Tijsterman is zeer verheugd met de verlenging: ‘Met deze verlenging waarborgen wij de continuïteit van het team. Erlingur heeft oog voor de toekomst en zorgt ervoor dat het team bestaat uit een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten. Tijdens het EK is het mannenhandbal in Nederland op de kaart gezet, dat is een prachtige eerste stap die wij de komende jaren een mooi vervolg willen geven.’

Erlingur Richardsson over zijn contractverlenging: ‘We moeten doorgaan op de weg die wij zijn ingeslagen en dichterbij de toplanden komen. De kwalificatie voor het EK 2020 was de eerste stap, nu moeten wij dit doorzetten. Iedereen moet elke dag hard blijven werken om sterke spelers te ontwikkelen die de strijd aan kunnen gaan met de beste landen.’

Onder leiding van Richardsson plaatsten de Oranjeheren zich in juni 2019 voor het eerst in de geschiedenis voor het Europees Kampioenschap. Op het EK, dat in januari 2020 plaatsvond in Noorwegen, Oostenrijk en Zweden, verraste het team de buitenwereld met aantrekkelijk handbalspel. Er werd verloren van Duitsland en Spanje en gewonnen van Letland.

Op dit moment is de ploeg zich aan het voorbereiden op de WK play-offs. In juni nemen de Oranjeheren het tweemaal op tegen dezelfde tegenstander, de winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor het WK 2021 in Egypte. De loting voor deze wedstrijden vindt plaats op 9 maart.