Bart Ravensbergen test positief op Coronavirus, René de Knegt en Thijs van Leeuwen opgeroepen

Bart Ravensbergen test positief op Coronavirus, René de Knegt en Thijs van Leeuwen opgeroepen

In navolging van de eerdere besmettingen bij de TeamNL Handbalheren op het EK heeft ook keeper Bart Ravensbergen positief getest op het Coronavirus. Donderdagavond 20 januari heeft het team een PCR-test afgelegd. Op vrijdagochtend 21 januari kwamen de uitslagen binnen en bleek Ravensbergen positief te zijn. Hij is direct in isolatie gegaan.

Doordat tweede keeper Dennis Schellekens een dag eerder positief testte zat keeperstrainer Gerrie Eijlers gisteren voor de wedstrijd tegen Frankrijk bij de wedstrijdselectie. René de Knegt en Thijs van Leeuwen zijn opgeroepen en vliegen vrijdagmiddag naar Boedapest. Bij aankomst moeten zij nog een negatieve PCR-test afleggen, voordat zij zich bij de ploeg kunnen voegen.

Op dit moment zitten Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens en Bart Ravensbergen in isolatie.

Op 20 januari speelden de TeamNL Handbalheren hun eerste wedstrijd in de Main Round op het EK. Er werd ruim van Olympisch kampioen Frankrijk verloren: 34-24. De volgende tegenstanders in de Main Round zijn Montenegro (22 januari), Denemarken (24 januari) en Kroatië (26 januari).