De TeamNL Handbalheren hebben de tweede EK-kwalificatiewedstrijd verloren van Griekenland. Het thuisland had bij rust een gat geslagen van drie doelpunten (15-12). In de tweede helft knokte Nederland zich terug, maar was het Griekenland dat in de slotfase de overwinning over de streep trok. In maart wordt de kwalificatiereeks vervolgd met twee duels tegen Kroatië.

Keeper Bart Ravensbergen begon de wedstrijd met een aantal knappe reddingen. Toch was het Griekenland dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Aan de actie ging een overtreding van Robin Schoenaker vooraf, die twee minuten op de bank moest plaatsnemen. Veel schade ondervond Nederland niet. Ivar Stavast vond twee keer het net na goede individuele acties.

De Griekse ploeg kwam weer aan de goede kant van de score. Jubilaris Samir Benghanem (50 interlands) trok de stand gelijk: 3-3. Ivar Stavast en Kay Smits liepen tegen een tijdstraf aan, waardoor Nederland dubbel ondertal had. Griekenland maakte daar gebruik van en sloeg een gaatje van twee doelpunten. Niels Versteijnen dook na goed spel vrij op voor de Griekse doelman.

Het verschil schommelde tussen de één en twee treffers. Aan Nederlandse kant scoorde Rutger ten Velde, Kay Smits (2x) en Ivar Stavast. Ten Velde werd vrijgespeeld op de hoek, Stavast schoot raak van afstand, Smits benutte een penalty en verschalkte de keeper vanaf de negenmeterlijn. Dani Baijens kreeg een tijdstraf, waarna Griekenland uitliep naar 11-8.

De Griekse spelers Michalidis en Arampatzis moesten na een charge naar de kant. Bobby Schagen werd goed vrijgespeeld op de hoek. Na goede reddingen van keeper Bart Ravensbergen kon Nederland snel omschakelen. Samir Benghanem en Bobby Schagen waren het eindstation en faalde niet in de afronding. Zo kwam de ploeg van bondscoach Staffan Olsson op gelijke hoogte: 11-11.

Lang kon Nederland er niet van genieten. In no-time maakte Griekenland vier treffers. De TeamNL Handbalheren waren slordig in de aanval en mistten een aantal kansen. Vlak voor het rustsignaal wist Rutger ten Velde raak te prikken en zo zochten beide teams de kleedkamer op bij een stand van 15-12.

Dani Baijens en Kay Smits begonnen scherp aan de tweede helft. Beide opbouwers scoorden van afstand. Griekenland deed een duit in het zakje. Niels Versteijnen liet ook zien over een goed afstandsschot te beschikken en knalde de bal tegen de touwen. Samir Benghanem maakte de aanval daarop wederom de aansluitingstreffer: 17-16.

Nederland had geen grip op de Griekse schoten. Opnieuw keek het snel tegen een grote achterstand aan. Griekenland scoorde drie keer op rij en bracht de marge op vier goals: 20-16. De TeamNL Handbalheren rechtten de rug en knokten zich terug. Ze zetten een run neer van drie doelpunten. Kay Smits was tweemaal trefzeker en Niels Versteijnen noteerde een extra streepje achter zijn naam: 20-19.

Griekenland pakte de draad weer op en bleef trefzeker. Na goals van Dani Baijens en Kay Smits maakte Jeffrey Boomhouwer de gelijkmaker. De Griekse ploeg was stug en bleef het voordeel in de wedstrijd houden. Opnieuw pakten zij het initiatief met twee treffers op rij. De scheidsrechters floten voor twee tijdstraffen aan Griekse kant. Dat gaf Niels Versteijnen en Jeffrey Boomhouwer de gelegenheid om de stand op 25-25 te zetten.

Niels Versteijnen stuurde zijn tegenstander het bos in en maakte zijn vijfde treffer van de avond. De Grieken wisten in korte tijd twee keer te scoren en sloegen een cruciaal gat: 28-26. Dani Baijens had een mooie individuele actie in huis. Zo bleef Nederland in het juiste spoor.

Robin Schoenaker kreeg een twee minuten tijdstraf. De daaropvolgende penalty werd uitstekend gestopt door Bart Ravensbergen. Nederland maakte een aanvallende fout en kreeg de bal niet tegen de touwen. Griekenland bleef scoren en liep in de slotminuten uit naar 30-27. Samir Benghanem maakte de laatste Nederlandse goal. De eindstand werd bepaald op 32-28.